Сертификована општина са повољним пословним окружењем

17. новембра, одржан је састанак Штаба за ванредне ситуације у Пироту, у ужем саставу, са представницима медицинске струке, а поводом анализе стања на нивоу града везано за епидемију вируса ЦОВИД 19. Ситуација у Пироту је неповољна са тенденцијом преласка у ванредну.

Општи је закључак да је вирус активан у популацији и свуда око нас, али без регистрованих жаришта у колективама.

Приметан је нагли пораст оболелих, а евидентан је и растући тренд позитивних пацијената, као и повећан број пријема у ковид амбуланти Дома здравља.
Анализирана је ситуација у предшколској установи, као и пиротским школама, и још једном се апелује на родитеље, од којих је један од њих незапослен, да не доводе децу у вртић.
Такође код појаве респираторних инфекција код родитеља и ужих чланова породице, препоручује се да се деца не воде у вртић и школу.
Код појаве акутних респираторних инфекција код запошљених, апелује се да послодавци организују рад истих од куће, и исти не долазе на посао.
Поводом предстојећих слава, апелује се на грађане да славе обележавају искључиво у кругу уже породице и њених чланова.
У наредном периоду константно ће се вршити инспекцијска контрола поштовања прописаних мера за ширење вируса, донетих од стране републичког кризног штаба, и санкционисати свако непоштовање у складу са недавно донешеним Законом.
Од суботе, 21.новембра, пријем пацијената сумњивих на ЦОВИД 19, обаваљаће се у АТД простору при Општој болници Пирот, након најаве телефоном од стране лекара Дома здравља из ковид амбуланте у Тијабари.

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ПИРОТА

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine