Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Помоћник председника општине Пирот задужен за пољопривреду Горан Поповић позвао је све пољопривреднике са територије пиротске општине да се јаве на конкурс општине за помоћ пољопривредницима који ће бити расписан већ 1. априла.


По Поповићевим речима, текст конкурса ће бити објављен у суботу у недељнику “Слобода” а биће доступан и на порталу општине Пирот.
-Штампаћемо и неколико хиљада флајера како би што већи број пољопривредника добио информације о начину за конкурисање и друге неопходне детаље. Оно што је важно је да, иако конкурс ступа на снагу 1. априла, сви власници регистрованих пољопривредних газдинстава моћи ће да добију субвенције општине за сва своја улагања у осавремњавање газдинстава која су реализовали већ од 1. јануара ове године, наравно уз обавезу да приложе и фискалне рачуне и другу документацију како би и доказали своја улагања и добили на основу тога помоћ општине”, каже Поповић. По његовим речима, највећи део новца пољоприведници ће добити за инвестиције у физичка средства, чак 25, 5 милиона динара
-Издвојено је и осам милиона динара за финансирање осигурања животиња, усева и засада, али и суфинансирање камата на кредите које су пољопривредници подигли како би осавременили производњу на својим газдинствима-закључује Поповић.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine