Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Према налогу Штанба за ванредне ситуације града Пирота, педијатар др Милена Димитријевић, председица Скупштине града, редовно контролише стање у основним и средњим школама поводом актуелне епидемиолошке ситуације са циљем да се добије права слика о примени санитарно хигијенских мера, односно, противепидемијским мерама. Оно што је, можда, важније јесте да ученици чују “живу реч” о самој зарази, значају заштите, ношења маски, прања руку и колико су ризична групна окупљања. Данас је предавање одржано у ОШ “8. септембар”.

“То је једна кратка прича којом настојим да ученике додатно упознам и са асимптоматским случајевима заразе, јер, верујте, ученици о томе не знају, скоро, ништа. Веома сам задовољна повратним информацијама јер сам, на пример, у Средњој стручној школи  где су поједини ученици одбијали да носе маске, када су чули моју причу, променили своје навике. Инсистирам да то што су чули говоре и својим другарима. Обишла сам до сада тридесет пет група, све средње школе, а сада осме разреде основних школа. Намерно сам направила такав план јер су нам ти ученици најризичнији, реч је о адолесцентима који су склони журкама, малим слављима и слично.

Директорка ОШ “8. септембар”, Олгица Најдановић, каже да у Школи чине максималне напоре у циљу заштите од заразе. Хигијена је на изузетном нивоу, проветравају се просторије, сви носе маске, мери се температура, стално дезинфикују кваке на вратима, и чини све што је неопходно да се предупреди могућност заразе.

“Ситуација у Школи је под контролом. Примењујемо све мере заштите ученика, наставника и ваннаставног особља. Дезинфикујемо простор, сви носимо маске, деца перу руке алкохолом, едукујемо децу, говоримо о последицама заразе и да морамо да бринемо о себи и другима”- каже директорка, Најдановић.

 

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine