Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Комисија за доделу јавних признања и награда при Градској управи Пирот објавила је Јавни позив за достављање предлога за доделу  јавних признања и награда Града Пирота за 2020. годину. Предлози за звање „Почасни грађанин Града Пирота“, звање “Заслужни грађанин Града Пирота“, Награду „28. децембар“ и посебна признања могу се послати најкасније до 5. децембра ове године.

- Звање "Почасни грађанин Града Пирота"
- Звање "Заслужни грађанин Града Пирота"

Награде у виду медаља и плакета

- Награда "28. децембар"
- Награда "28. децембар" - Посебно признање

Звање "Почасни грађанин Града Пирота" додељује се за изузетне заслуге у развоју привреде и друштвених делатности, као и за изузетна постигнућа и дела која доприносе развоју и афирмацији Града Пирота. Звање се може доделити држављанину Републике Србије и држављанима других земаља.

Звање "Заслужни грађанин Града Пирота" додељује се појединцима који су рођени или живе на територији Града Пирота, за изузетне заслуге у развоју привреде и друштвених делатности, унапређивање међународне сарадње, као и постигнућа и дела чији су ефекти за развој, статус и афирмацију Града Пирота евидентни кроз дужи временски период. Звање може се доделити и постхумно.

Награда "28. децембар" додељује се за изузетна достигнућа у привреди, здравству, информисању, пољопривреди, малој привреди, проналазаштву, спорту, образовању, култури и другим областима, правним лицима и појединцима.

Награда "28. децембар" - Посебно признање додељују се поводом значајних јубилеја, завршетка акција од посебног интереса за град, за допринос у акцијама хуманитарног карактера, предузећима, институцијама, установама, месним заједницама и појединцима.

Предлоге за доделу јавних признања и награда могу поднеди сва физичка и правна лица.

Неблаговремени и непотпуни предлози се неће разматрати.

Предлози се упуђују у писаној форми уз свеобухватно образложење и обавезно наглашавање за коју се награду предлажу, Комисији за доделу јавних признања и награда најкасније до 05.12. 2020. године, на адресу:

Град Пирот - Градска управа

-Комисија за доделу јавних признања и награда,

18300 Пирот, Српских Владара 82.

Ближе информације о Јавном позиву и критеријумима за доделу признања обратити се на тел. 305-552.

Комисија за доделу јавних признања и награда Града Пирота

 

Извор: Пиротске вести

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine