Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Локална самоуправа града Пирота обезбедила је средства, у износу од петнаест милиона динара, за уређење фасада три стамбена објекта чиме се наставља започета активност у циљу постизања енергентске ефикасности у зградарству. После сагледавања конкурсне документације одлучено је које ће се зграде обнављати, а за седам стамбених заједница ће се суфинансирати израда пројектне документације.

“Оно што је битно истаћи пред нама је уређење зграда у Таковској, Устаничкој и Улици Српских владара. Важно је рећи да се не сагледава само ужи центар града већ шире. Такође, слична је ситуација и са израдом пројектне документације за објекте у Пазару и Тијабари. Израда пројектне документације је при крају и тиме ћемо наш део обавеза испунити, тако да ће те стамбене заједнице равноправно моћи да конкуришу наредне године за извођење радова. Ове године смо издвојили петнаест милиона динара, а видећемо како ће бити идуће године, јер све зависи од Буџета града” истакао је Бојан Пешић, начелник за урбанизам,стамбено комуналне послове и грађевинарство.

Уређење фасаде у Драгошевој, са дворишне стране, се приводи крају. Тренутно се разматра почетак и начин извођења радова стране према Црвеном тргу имајући у виду да је реч о прометном делу града где је највише изражен саобраћај пешака. Радови се изводе у оквиру претходног конкурса.

 

Извор: Пиротске Вести

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine