Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Крајем прошле недеље одржана је Седница скупштине града Пирота на којој је усвојен ребаланс буџета за 2020. годину са смањеним приходима од 45 милиона динара. Владан Васић, градоначелник Пирота, том приликом рекао је се то дешава по први пут, а да је такве резултате проузроковала пандемија корона вируса.

Ипак, Васић сматра да ће годину завршити позитивно са реализацијом свих планираних активности и да је већ у припреми буџет за 2021.годину.

"Тешка и неизвесна година је пред нама, са много већим захтевим буџетских корисника, али нећемо одустати" каже градоначелник Васић о буџету града за наредну годину.

Већ су извесни капитални пројекти као што су Изградјна постројења за пречишћавања отпадних вода и Отворени купалишни комплекс, који би требало да прве купаче прими почетком лета 2022. године.

Поред редовних санирања путева, у буџету ће бити обезбедјан средства и за наставак реконструкција пиротских школа и других објеката.

Собзиром да је најављено и повећање зарада у јавном сектору, Васић каже да и у тој области морају обезбедити средства у буџету.

Извор: Плусонлине

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine