Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У сали Дома културе Пирот, уз прописане мере заштите, одржана је Седница Скупштине града Пирота са 12 тачака Дневног реда, које су одбрници једногласно усвојили.
Највише пажње и полемике, очекивано изазвала је Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету града за 2020. годину као и Извештај о извршењу Одлуке о бужету града за период од 1. јануара до 30. септембра 2020. године.


Извештаје је подносила Јагода Шнеле, начелница Одељења за привреду и финансије.


Једна од примедби опозиције коју је пред одборницим изнео Жарко Тодоровић, шеф одборничке групе "Најбоље за Пирот", била је да се средстав намењена пројекту Отвореног купалишног комплекса преусмере на изградну нове зграде Хитне помоћи у Пироту.


Још један битна тачка Дневног реда која је усвојена, односила се на Одлуку о приступању израде Плана развоја града Пирота у периоду од 2021. до 2028. године, а о томе је одборнике детаљно упознала Марија Ђошић, Шеф канцеларије за локални економски развој.


Усвојена је и одлука о утврдјивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврдјивање пореза на имовину за 2021. годину, као и Одлука о разврставању неизградјеног градјевинског земљишта које се користи искључиво за гајење биљака, садног матерјала, шума, у пољопривредно односно шумско земљиште за сврху утврдјивања пореза на имовину.

Милена Димитријевић, председница Скупштине града рекла је након завршетка скупштине да су донешене врло важне одлуке за даље функционисање града Пирота.

Усвојена је и сагласност на измену Програма пословања за 2020. годину ЈП 'Комуналац' и ЈКП 'Водовод и канализација'. Такође, извршена су именовања и разрешења многих чланова управних и надзорних одбора.

Извор: Плусонлине

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine