Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Овогодишња Манифестација Дечија недеља, која се обележава сваке прве недеље октобра, има слоган “Подељена срећа два пута је већа”.
Као и сваке године, прва активност, у оквиру Дечије недеље, је пријем деце код градоначелника Пирота, Владана Васића. У Скупштинској сали, уз све мере превенције због епидемије корона вируса, окупио се мањи број деце из свих вртића, основних и средњих школа.

Децу је најпре поздравила Надица Адамовић, шеф Одсека друштвене бриге о деци. Она је истакла да ће поред свих планираних активности у образовним установама усмерених на промоцију дечијих права, бити организована и садња садница у двориштима вртића и школа.
Светлана Томић, председница Удружења “Пријатељи деце” пожелела је деци срећну и радосну Дечију недељу и истакла да је, без обзира на околности због епидемиолошке ситуације, припремљен богат програм који ће се у складу са прописаним мерама реализовати. Реч је о радионицама које промовишу солидарност, толеранцију, али и спорт и екологију.
Сваки дан у години треба да буде посвећен деци и дечијим правима, рекао је у свом поздравном обраћању, градоначелник Владан Васић.
Уследио је краћи програм који су припремила деца ПУ "Чика Јова Змај"
И на крају дружења деца су разговарала са градоначелником Васићем у његовом кабинету.

Дечија недеља траје до 11. октобра.

Извор: Плусонлине

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine