Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Одржана прва радна и конститутивна седница Градског већа у сазиву који чине.: Александар Ћирић, Сретен Савов, Бојан Ранђеловић, Дејан Ранђеловић, Мимица Костић Ђорђевић, Слободан Петровић, Братислав Рашић, Лалка Ћирић и Ивана Стаменовић. О конкретним задужењима сваког од већника посебно ће бити речи. На почетку седнице, председник Већа, градоначелник, Владан Васић, захвалио је досадашњим члановима и пожелео успех у раду новим.

На седници су разматране актуелне теме из живота града од којих ће се неке, већ у среду, наћи на дневном реду прве седнице Скупштине града. У обраћању новинарима градоначелник Васић је истакао да ће на предстојећој седници  одборници разматрати усвојен извештај о реализацији Будзета за првих шест месеци ове године и завршни рачун града за 2019. годину, а имаће пред собом и кратак резиме извештаја Државне ревизорске институције. Данас су већници,поред осталог, дали сагласност на План детаљне регулације ” Пункт за одржавање државних путева првог и другог реда у зони петље Пирот- исток и,  што је такође важно, на Одлуку о Концесионом акту за поверавање обављања делатности градског и приградског превоза путника на територији нашег града. У складу са новим Концесионим актом требало би да се превоз градјана подигне на много квалитетнији ниво.

Већници су једногласно прихватили извештај о раду Предшколске установе “Чика Јова Змај” за 2019/2020. и План рада за 2020/2021. годину. Стање у Предшколској установи је добро и важно је да су задовољени, поред осталог, сви критеријуми за што безбеднију реализацију васпитно образовног рада у време пандемије. Градоначелник Васић је изразио задовољство и извештајем о финансијском пословању јавних предузећа у граду, сва послују позитивно, без губитака, али што је можда важније од тога, сматра градоначелник, да су задржала тренд из ранијих година о квалитету својих услуга.

Са данашње седнице издвајамо и усвајање предлога Ранг листе пријаве на јавни конкурс за бесповратно суфинансирање радова на одржавању фасада зграда у 2020. години. Интересовање стамбених заједница је велико, како за сређивање фасада тако и за суфинансирање израде техничке документације. Треба рећи да локална самоуправа трећу годину за редом реализује овај посао и да је једна од ретких у Србији која и на овакав начин води рачуна о својим грађанима. За ове намене из Буџета града издвојено је 15 милиона динара.

Извор: Пиротске вести

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine