Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Хелп започиње кампању за конкурисање за грантове у опреми. Први информативни састанак и презентација пројекта у понедељак, 9. марта 2015. у 12 часова у свечаној сали општине Пирот.
У свечаној сали општине Пирот одржан је инфо састанак – презентација пројекта „Смањење сиромаштва и унапређење могућности запошљавања маргинализованих и угрожених група становништва у Србији“, финансиран од стране Немачке владе и суфинансиран од стране циљних градова и општина.

Пројекат је усмерен на економско оснаживање становништва у Пироту и омогућава запошљавање маргинализованих лица.

Шанса незапосленом становништву да конкурише за грант у опреми вредности 1.200,00 или 2.400,00 евра са којом ће започети мали бизнис пружа се у оквиру инфо кампање у марту и априлу, која се реализује у сарадњи са општином и пројектним партнерима, према следећем распореду:

Потенцијални кандидати, који имају реалне и одрживе пословне идеје за започињање или развој сопствене економске активности – пословне делатности, у складу са  постојећим Стратегијама локалног развоја, могу да конкуришу за одобравање донације.

Одобрене донације биће додељиване искључиво у виду опреме, без готовинских исплата.

Корисници, они који потпишу уговор о донацији, имају обавезу да региструју делатност најкасније до момента добијања опреме, да  похађају пословне обуке, обаве 10-15 часова рада за локалну заједницу, и да изврше повраћај 10 одсто за грант од 1,200, односно 20 одсто за грант од 2,400 евра.

У Пироту је, само у оквиру овог пројекта, у периоду 2013-2014 грантовима у опреми подржано 48 лица. Поред  појединачних грантова, у Пироту је подржано оснивање и две кооперативе од којих једна, за производњу пиротске пеглане кобасице, ради већ годину дана, а друга, која је у процесу регистрације и бавиће се рециклажом метала и пластике, добиће опрему у вредности од 15.000,00 евра и то пресу за метал, маказе за гвожђе, индустријску вагу и алат.

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine