Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Град Пирот, припадници различитих организација, установа и политичких странака годинама негују сећање на трагично страдале Јевреје у Другом светском рату, Јевреје који су живели у Пироту. Тим поводом данас је уприличена пригодна свечаност поводом седамдесет седам година од страшног злочина који су починили бугарски фашисти депортовавши скоро целу јеврејску заједницу, у рану зору 1943. године, у логор смрти одакле се ни један није вратио. На срећу било је и преживелих, свега неколико, које су Пироћанци крили у својим домовима, подрумима и виноградима. Данас је најпре организован пријем у Скупштини града.


Новинарима су се у најкраћем обратили Владица Тошић, професор историје и заменик председника Скупштине града Пирота, и Јасна Ћирић, председница Јеврејске општине Ниш.
У Јеврејској улици где се налази споменик страдалим Јеврејима, Давидова звезда, положено је цвеће.
Пироћанци нису и неће заборавити своје суграђане Јевреје и њихову јеврејску заједницу која је у Пироту живела скоро четири века пре избијања Другог светског рата рекла је, поред осталог, историчар, кустос Музеја Понишавља, Мила Панајотовић. Она је истакла да су Јевреји имали своју школу, црквену општину, гробље и још много тога. Живели су равноправан заједнички живот са Пироћанцима.
Венце и цвеће положиле су бројне делегације, међу којима је била и делегација Српске деснице - Нинослав Ћирић - Пирот може боље.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine