Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Захваљујући одличној сарадњи са Канцеларијом за јавна улагања Владе Републике Србије, Граду Пироту је одобрена реализација великог броја важних инфраструктурних пројеката чија се вредност мери милионима евра. Последњи одобрени пројекат јесте реконструкција зграде пиротске Гимназије у шта ће бити уложено преко два милиона евра, казао је градоначелник Пирота мр Владан Васић. Укупна вредност објеката у граду који се реконструишу захваљујући доброј сарадњи са Канцеларијом превазилази седам милиона евра, казао је Васић.


- Расписана је јавна набавка и одабран извођач радова за другу фазу радова у ОШ “8. септембар”. Одобрен је пројекат за изградњу фискултурне сале за ШОСО “Младост”. Одобрен је и пројекат реконструкције зграде Гимназије вредан око два милиона евра, као и око три милиона евра за прву фазу санације зграде Опште болнице, где ће акценат бити на енергетској санацији овог објекта-казао је градоначелник Васић.
По речима Васића, укупна вредност свих пројеката који ће се реализовати захваљујући помоћи Канцеларије је преко седам милиона евра, али се увелико ради и на новим пројектима.


- Очекујемо да се на листу објеката који ће се реконструисати ставе и ОШ “Вук Карадић”, као и Економска школа. Затим, да наставимо амбициозан пројекат изградње новог Кеја у Пироту, уређењем канала Рогоз. Такође, од скора су на листу објеката који могу бити обухваћени овим програмом стављени и спортски објекти, тако да ћемо предложити да се уврсти и реконструкција Градског стадиона, а разговараћемо и о Отвореном базену-казао је градоначелник Васић.

Извор: Пиротске вести

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Унапређење пословне климе у Србији

Joomla templates by Joomlashine