Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Град Пирот је ових дана усвојио Локални акциони план запошљавања за 2020. годину. Тим поводом данас је потписан Споразум о пружању техничке подршке са Филијалом Пирот Националне службе за запошљавања која је и у претходним годинама подржавала активности локалне самоуправе у циљу смањења незапослености. Конкретно, како је рекао, Ненад Петровић, из Канцеларије за локални економски развој реч је о подршци реализације јавних радова и стручне праксе. Ове суботе објавиће се јавни позиви и биће отворени месец дана.


Градоначелник Пирота, Владан Васић, очекује да ће програми, као и до сада успешно бити реализовани, а ове године локална самоуправа је издвојила око деветнаест милиона динара за реализацију Локалног акционог плана.
Директор Филијале Пирот НСЗ, Драган Јенаћковић, сматра да је наставак сарадње од велике важности за смањење незапослености. Данас се потписује споразум о техничкој сарадњи за два програма, а врло брзо уследиће потписивање још једног споразума који се односи на суфинасирање Програма за смозапошљавање. Све ове мере које се реализују значајно су утицале на смањење незапослености у Пироту.

Извор: Плусонлине

 

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine