Сертификована општина са повољним пословним окружењем

 

Поводом обележавања Дана Града, вечерас је у сали Дома војске у Пироту одржана Свечана академија на којој је уз присуство великог броја званица и бројних познатих личности, а под слоганом “Пирот, град којим се поносимо”, обележен овај свечан дан. На почетку се присутнима обратио градоначелник Пирота мр Владан Васић који је казао да је управо слоган овогодишње Академије – “Пирот – град којим се поносимо” својеврсна метафора за све што је урађено за све ове године.


-Ја могу с поносом да кажем да се за последњих 16 година – 17. пут обраћам овде и увек са поносом. И када је Пирот изгледао мало горе и сада када изгледа боље и надам се да ће Пирот и даље напредовати. Такође, свим добитницима признања “28. децембар” честитам, а свим грађанима Пирота честитам предстојеће новогодишње празнике-поручио је градоначелник Васић.

Овогодишња признања за достигнућа у различитим областима добили су Ватрогасно-спасилачка бригада у Пироту, која је увек спремна да и у најтежим околностима интервенише. У области просвете, награду је добио професор историје Давор Лазаревић, који је ове године од стране своје струке проглашен међу 1.000 најбољих просветних радника Србије, а аутор је великог броја значајних издања.
У културно-уметничком програму, пиротској публици су се представили глумци Горан Султановић, његове млађе колеге Мина Лазаревић и Небојша Миловановић. У музичком делу наступила је Наташа Беквалац, једна од најпопуларнијих певачица српске поп сцене.

Од “домаћих снага”, публику су посебно одушевили познати глумац Александар Живковић – Аца Лиса, који се публици обратио у добро познатој улози Мијалка Расничког, али и младе снаге, популарни Славко и Славица, односно глумци Даница Станковић и Ненад Милошевић, појачани са одличном глумицом пиротског театра Александром Сашком Стојановић. Горана Султановића на гитари пратио је и познати пиротски гитариста Мими Ђорђевић.

 Извор: Пиротске вести

 

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine