Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник мр Владан Васић са сарадницима данас присуствује 47. редовном заседању Скупштине СКГО у Сава центру у Београду. У име града домаћина седнице,  окупљенима се обратио градоначелник Београда, Зоран Радојичић. Седницом председава Душанка Голубовић, градоначелница Сомбора и председница СКГО. У уводном делу окупљенима су се обратили министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и представници међународних партнера локалне самоуправе: Сем Фабрици (амбасадор, шеф делегације ЕУ у Р. Србији), Јан Лундин (амбасадор Краљевине Шведске у Р. Србији), Филип Ге (амбасадор Швајцарске Конфедерације у Р. Србији), Томас Шиб (амбасадор Савезне Републике Немачке у Р. Србији) и Жужана Хоргитои (регионални директор ЕБРД-а за западни Балкан).


На дневном реду Скупштине налази се гласање за органе СКГО – за чланове председништва, чланове надзорног одбора и председнике одбора СКГО, као и гласање за председника СКГО и председника Надзорног одбора СКГО. Резултати гласања биће познати и проглашени у завршном делу седнице.
Поред програмског и радног дела Скупштине, на седници је уприличено и свечано потписивање Споразума о сарадњи – укупно 3 споразума – са градовима и општинама корисницима одређене подршке, као и потписивање Меморандума о сарадњи СКГО и Канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији. У име Града Пирота, градоначелник мр Владан Васић потписао је Меморандум о сарадњи у имплементацији пакета подршке у области управљање људским ресурсима у 50 градова и општина у оквиру пројекта “Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – друга фаза”. Поред Града Пирота, потписници меморандума су и Министарство државне управе и локалне самоуправе – Министар Ружић и Канцеларија Савета Европе у Београду, тј. Тобијас Флесенкемпер, шеф Мисије Савета Европе у Београду.


Пројекат је финансиран од стране Европске уније и Савета Европе из инструмената предприступне помоћи Европске уније за 2017.г. (ИПА 2017), а реализује се у сарадњи са пројектним партнерима Сталном конференцијом градова и општина и главним корисником пројекта, Министарством државне управе и локалне самоуправе. Примена пројекта почела је 19. децембра 2018.г., и трајаће до 19. децембра 2021.г. Подршка предвиђена пројектом усмерена је на превазилажење изазова у области управљана људским ресурсима и стручног усавршавања запослених на локалном нивоу у погледу спровођења Закона о запосленима у Аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе и Закона о Националној академији за јавну управу.


Две компоненте овог пројекта су: 1) унапређена функција управљања људским ресурсима и 2) Унапређен систем развоја људских ресурса на локалном нивоу (стручно усавршавање запослених). Град Пирот потписивањем овог Меморандума постаје једна од 50 пилот јединица локалне самоуправе у којима ће овај пакет подршке бити примењен.

Извор: Пиротске вести

 

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine