Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Стална канференција градова и општина препознала је потенцијал града Пирота, као једног од градова у Србији, који може са успехом да примени концепт урбане мобилности на својој територији. Зато је у оквиру пројекта “Одржива урбана Мобилност у градовима и општинама у Србији”, који се спровади у оквиру регионалног пројекта „ГИЗ ОРФ СУМСЕЕЦ”, одлучено да Пирот добије стручно-техничку подршку за израду Плана одрживе урбане мобилности (ПОУМ).


ПОУМ је свеобухватни план развоја саобраћајног система чији је циљ унапређење услова за кретање. План се не односи само на саобраћај, односно мобилност, већ и на све аспекте које саобраћај повезује или на које има утицај: квалитет живота, друштвене последице, утицај на животну средину, приступачност активностима, трошкове…

У процесу израде ПОУМ-а веома је бітно укључивање заинтересованіх страна које ће учествавати у дефинисању циљева Плана урбане мобилности Пирота.

Први састанак са представницима СКГО и Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ одржан је средином априла ове године  и том приликом је потписан Меморандум о сарадњи измедју Града Пирота, Сталне конференција градова и општина и Немачке организације ГИЗ. 

Потписан Меморандум о сарадњи измедју Града Пирота, СКГО-а и ГИЗ-а у оквиру пројекта “Одржива урбана мобилности”

Прва у низу радионица на којима ће бити утврђени циљеви Плана биће одржана у петак, 13. децембра.

 

Извор: Плусонлине

 

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine