Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Реч је о водоводу у селу Сопот које има стотинак домаћинстава и близу 200 житеља, а уговор о преузимању, у присуству градоначелника Пирота мр Владана Васића, у Градској управи потписали су Зоран Николић, директор овог јавног  предузећа и Стефан Манић, председник МЗ у Сопоту.

- Наш циљ је да сви грађани на подручју Пирота имају здраву воду за пиће. Сопот је 22.  село чији је водовод преузет, а наредни водоводи су у селима Станичење и Чиниглавци.

Преко 90 одсто житеља у селима у којима о водоснабдевању  брине наше јавно предузеће има здраву воду и  у довољним количннама, док на самом подручју града преко 98 одсто грађана има квалитетну воду. Преузимањем још два водовода заокружили бисмо процес преузмања - казао је градоначелник Васић.
Директор Николић је констатовао да Сопот има добра изворишта, али да није имао  квалитетну воду.

- Хоћемо да и људи на селу имају исте услове за живот као у граду. Приликом преузимања водовода имамо пуно трошкова око сређивања инсталација и отклањања кварова.  Од сада ће квалитет воде у Сопоту контролисати ЗЗЈЗ у Пироту, а послове око преузимања водовода у Станичењу и Чиниглавцима смо већ отпочели-заккључио је Николић. Млади председник МЗ у Сопоту Стефан Манић, захвалио је  градноначелмнину Васићу и директору Николићу на разумевању  и подршци  приликом реализације иницијативе за преузминање водовода који је у Сопту био стар због чега су се често дешавали кварови на инсталацијама.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine