Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Пирот из године у годину, због бројних фестивала, одличне хране, али и нетакнуте природе Старе планине са селима у којима као да је време стало пре пар стотина година, посећује све већи број туриста из земље и иностранства. Пирот из године у годину, због бројних фестивала, одличне хране, али и нетакнуте природе Старе планине са селима у којима као да је време стало пре пар стотина година, посећује све већи број туриста из земље и иностранства.


Како је Танјугу изјавио директор Туристичке организације Пирот Братислав Златков, о томе сведоче и најновији подаци о порасту броја ноћења.- Примера ради, 2012. године у граду и селима на Старој планини на којима имамо категорисана домаћинства за бављење сеоским туризмом, било је око 12.500 ноћења. Прошле године, по најновијим подацима, број ноћења је порастао на чак око 27.500 што је заиста одличан резултат – рекао је он.

Златков очекује да ова година обори све рекорде када је реч о посећености и у прилог томе навео да наредних месеци треба да почне са радом некадашњи хотел “Пирот”, који се налази у строгом центру града, који ће бити први велики смештајни објекат високе класе и који ће на значајно виши ниво подићи комплетну туристичку понуду тог краја.

Када је реч о специјалитетима из Пирота, туристе највише привлачи пиротска пеглана кобасица, пиротски качкаваљ, али и бројна традиционална старопланинска јела која се презентују на Сајму старопланинских јела који се сваког лета одржава у селу Темска код Пирота, додао је он.

– Сајам пиротске пеглане кобасице је одржан 31. јануара и 1. фебруара ове године и оборио је све рекорде када је реч о посети, јер смо по званичним подацима имали између седам и осам хиљада посетилаца, а највише из суседне Бугарске – казао је Златков.

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Унапређење пословне климе у Србији

Joomla templates by Joomlashine