Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, посетила је данас Слободну зону Пирот где је са руководством ове Компаније разговарала о већем коришћењу водног саобраћаја за превоз робе из Слободне зоне Пирот и могућностима за развој интермодалног терминала.

„Влада Србије улаже у све видове транспорта, не само у друмски и железнички и развој аеродрома, него и у водни и интермодални саобраћај. Важно је да видимо како привреда боље користи могућности које отварају инвестиције државе у развој инфраструктуре“ – рекла је Михаловићева.

Директор Слободне Зоне Пирот, др Драган Костић, је захвалио потпредседници Владе на подршци у набавци опреме за комбиновани транспорт у Слободнојх зони и представио планове Компаније за даљи развој.


У Слободној зони Пирот тренутно послују 24 производне компаније, а у 2018. Години су у јавном позиву добили подстицајна средства ресорног министарства за унапређење комбинованог транспорта која су уложили у набавку опреме.

Састанку су присуствовали представници лука у Прахову, Смедереву и Панчеву  који су представили своје развојне планове, представници бродарске компаније ЈРБ, поморско речне агенције „Агентплус група“ и градоначелник Пирота, Владан Васић.

Извор: ПлусОнлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine