Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Завршне радове на реконструкцији Улице “7. јули” данас су обишли градоначелник Владан Васић, заменик градоначелника Видојко Панајотовић и директор Јавног предузећа за планирање и изградњу града Славиша Свиларов. Како је казао градоначелник Васић, реч је о комплексном пројекту чија реализација се увелико успешно приводи крају. У плану је да се касније уради и реконструкција дворишта ових зграда, чиме ће се значајно побољшати услови живота у великом броју зграда у овом делу града. Вредност радова је 20 милиона динара, извођач је Друмови АД.

-Било је проблема са инсталацијама, чак и са носивошћу тла па је морало да се мења тло и стабилизује подлога. Направљени су тротоари прописне ширине, испред зграда је сада много боље уређен простор, имамо и мале тргове, урадићемо још и зеленило, поставити клупице. Нова је и расвета, паркирање ће бити једнострано, и даље ће улица бити једносмерна а имаће више паркинг места него што је било. То ипак сигурно и даље није довољно због чега радимо пројекат уређења дворишта ових зграда. То ћемо сигурно радити следеће године, желимо да то двориште урадимо прописно, да има довољно паркинг места за готово све станове. Радили смо и део улице Таковске, наишли смо да добре реакције људи који овде живе јер су задовољни оним што је урађено и ја заиста могу да честитам и пројектантима и извођачима. Уложено је око 20 милиона динара и то је доказ да осим бројних инвестиција у селима, не запостављамо ни централне градске улице-казао је Васић.



Директор Свиларов је казао да се овде уређује преко 4.000 квадрата.

-Око 1.500 квадрата је под асфалтом, око 250 метара је дужина улице, око шест метара ширина и преко 2.000 квадрата ће бити под бехатоном и око 650 квадратаних метара ће бити зелене површине-казао је директор Свиларов и додао да ће асфалтирање бити завршено данас али ће за комплетно уређење бити потребно још седам до десет дана.

-Планирано је паркирање подужним профилом, 43 паркинг места је предвиђено пројектом и то је већи број паркинг места него раније. Паралелно радимо пројекат за уређење дворишта и када се следеће године тај пројекат реализује проблем паркирања у овој улици ће коначно бити решен-казао је Свиларов.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine