Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На данас одржаној седници  Градског већа већници су као прву тачку дневног реда разматрали извештаје о раду са финансијским извештајима јавних предузећа за 2018. годину – ЈП “Водовод и канализација”, ЈКП “Градска топлана”, ЈП “Комуналац”, ЈП за планирање и уредјивање градјевинског земљишта и ЈКП “Регионална депонија Пирот”. Извештаји показују да сва наша јавна предузећа послују позитивно, да имају инвестиције из сопствених средстава, каже градоначелник Владан Васић, и напомиње да ће бити повећан део добити јавних предузећа који ће се реинвестирати у нове инвестиције, које нам тек предстоје.


На седници је разматрана и Одлука о откупу акције емитента Слободна зона Пирот.
Имамо понуду да откупимо 38 акција Слободне зоне из дела добити, прошле године смо откупили 129 акција. Ми смо сувласници Слободне зоне, већински власник је Тигар ад, каже Васић
Већници су разматрали предлог Ранг листе пријава за бесповратно суфинансирање радова на одржавању фасада зграда, дали сагласност на Одлуку о спроводјену активности из Програма коришћења средстава Буџетског фонда за енергетску ефикасност, разматрали измену Правилника о начину расподеле и обрачуна трошкова за испоручену топлотну енергију, Ценовника појединачних услуга које пружа Топлана и Правилника о условима за подношење и решавање захтева крајњег корисника за обуставу испоруке топлотне енергије.

Градоначелник Васић је прокоментарисао и сет одлука везаних за унапредјење енергетске ефикасности.
Девни ред је допуњен тачком везаном за финансирање Програма Летње школе спорта.
Седница Скупштине града биће одржана у петак на Видовдан, са почетком у 10 часова.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine