Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Пирот је данас посетио министар задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић. Циљ посете био је отварање Старт уп центра, чије је уредјење финансирано средствима Кабинета министра Поповића. Пројекат “Оснивање старт уп центра у Пироту”, који је од стране Владе Србије подржан са 6,3 милиона динара,  спроводи Град Пирот у партнерству са ЗИП Центром за младе – бизнис инкубатор. Овај пројекат је финансиран је од стране Кабинета министра за иновације и технолошки развој и у својој структури има три компоненте: 1. Реконструкцију објекта 2. Опремање објекта и 3. Програмски део.


Пре свечаног отварања министар Поповић се састао са градоначелником Пирота Владаном Васићем и његовим сарадницима.

По завршетку састанка у Градској управи, министар је заједно са домаћинима обишао и Компанију Тигар тyрес. Одатле је дошао у Халу Кеј где је уследило и свечано отварање Старт уп центра Пирот.

Том приликом је министар Поповић обишао новоуредјене просторије и разговарао са првим станарима Центра.

Милош Цолић, из ЗИП Центра истакао је да Центар овим пројектом шири своју делатност. Термин “старт уп” управо подразумева једну свеобухватну подршку људима који желе да се баве новонасталим предузетничким подухватима у области ИТ технологија. Сам “Старт уп” се везује за ИТ технологију јер се ради о пословима који могу да имају широки круг корисника.

Министар Поповић изразио је задовољство да је данас у Пироту имао прилику да види један позитиван пример како треба улагати у будућност, у младе и паметне људе са идејама. Такодје је прокоментарисао и посету фабрици Тигар тyрес, где се налази један од развојних центара Мишелина и који упошљава преко 60 инжењера.

Један од првих покушаја за развој ИТ сектора у Пироту је отварање овог Старт уп центра, који ће умногоме значити нашем граду и младим људима који желе да се баве иновацијама али и предузетноштвом уопште, рекао је градоначелник Владан Васић.

Са пројектом присутне је упознала Мира Златков, директорка ЗИП Центра.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine