Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Делегација Пирота предводјена градоначелником Владаном Васићем учествује у раду Мовин’он Самита који се од 4. до 6. јуна 2019. године одржава у Монтреалу у Канади. Генерални спонзор Самита је компанија Мишелин а једна од кључних тема самита је мобилност и унапредјење транспорта. Кроз велики број панела, радионица и Б2Б састанака, преко 5.000 учесника из целог света  разговарају о овим важним темама. Самит представља и научно видјење будућности транспорта и предлаже нове методе и видове смањења загадјења у транспорту уз убрзавање протока робе и скраћење времена испоруке.

На  маргинама Самита планиран је  састанак мреже Мицхелинових градова на коме ће учествовати градоначелник Васић, а на позив Оливиера Бианцхиа, градоначелника  Клермонферана .

На отварању скупа говорио је и нови CEO Michelina, Florent Menegaux, који је истакао да ће у року од двадесет година у свету бити две милијарде возила, и  поручио да је мобилност, а мање утицаја на средину, циљ свих.

Форбс  је  овај Самит назвао Давос мобилности.  Ово  највећи годисњи догадјај везан за мобилност и пратеће индустрије у свету. На маргинама   овог  догадјаја ,  одржан  је  Самит Мисхелинових градова.
У делегацију Пирота, поред  градоначелника Васића, и  шефа Кабинета, Александра Ћирића, су и представници Слободне зоне Пирот, Драган Костић, извршни директор Зоне, и Александар Симоновић, помоћник директора. Слободна зона Пирот је Мишелинов стратешки партнер у развоју логистике у региону Југоисточне Европе.

Извор: ПлусОнлине

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Унапређење пословне климе у Србији

Joomla templates by Joomlashine