Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас се одржана седница Скупштине града Пирота. Пред одборницима је било много тема: Одлука  о завршном рачуну буџета града Пирота за 2018. годину, План детаљне регулације “Пункт за одржавање државних путева И и ИИ реда” у зони Пирот Исток, Концесиони акт за поверавање делатности градско-приградског превоза путника.


На самом почетку седнице, незадовољни што им није прихваћен предлог за допуну дневног реда и примедбе на записник са прошле седнице одборници “Најбоље за Пирот” др Жарко Тодоровић, Зоран Стојановић и Иван Јовановић напустили су седницу.
Тројица одборника у холу испред сале образложили су детаљније разлоге напуштања седнице.
Коментар о овоме дао је и градоначелник Владан Васић.
Записник са прошле седнице усвојен је са 43 гласа за. Потом је седница кренула по тачкама дневног реда.

Одборници су великом већином, са 43 гласа за, усвојили Одлуку о Завршном рачуну Буџета града Пирота за 2018. годину. Истакнуто је да су и приходи и расходи остварени у високом проценту. Новац је трошен наменски и без прекорачења што је потврдила и екстерна ревизија, а једна од основних карактеристика Буџета је да је завршен са суфицитом.

Начелница за привреду и финансије, Јаговда Шнеле, сматра да би било боље да није било суфицита и да је сав новац утрошен јер би и поједини послови били завршени. До вишка је дошло пре свега због уштеда приликом јавних набавки, рекла је Шнеле.

Одборник, Милош Цолић, је истакао да је у градској каси у сваком тренутку било довољно пара, сваког дана се располагало са око триста милиона динара, што је сигурно омогућавало несметано функционисање локалне самоуправе и сервисирање одређених послова .

Одборници су разматрали Оперативни план одбране од поплаве за воде ИИ реда , као и програм заштите животне средине за период до 2023. године.

На дневном реду био је и План безбедности саобраћаја  за ову годину и Одлука о  условима и начину снабдевања топлотном енергијом.
После дужег времена разматран је  предлог Решења о одредјивању назива улица, као и Одлука о управљању гробљима и сахрањивању  као и сагласност на идејно решење спомен обележја у Крупцу.
Одборници су на крају разматрали одлуке из имовинско правне побласти, разрешења и именовања и  одборничка питања.

По завршетку седнице председник Скупштине града Милан Поповић прокоментарисао је почетак седнице истичући да није прихватио допуну дневног реда јер је, како је рекао, то његово право. Поповић каже да поједини одборници треба да преиспитају да ли су компетентни да се баве одређеним питањима и да их коментаришу. Све остале тачке дневног реда прошле су како треба, рекао је Поповић.
Љубомир Стојановић из Одборничке групе СНС-а, истакао је да суграђани знају да је било проблема градског и приградског саобраћаја и да је данашњим усвајањем Концесионог акта овај проблем дугорочно решен. Стојановић је прокоментарисао и Програм заштите животне средине града Пирота за период 2019-2023.

Извор: Плусонлине

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Унапређење пословне климе у Србији

Joomla templates by Joomlashine