Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Народно позориште из Пирота је, у последњих неколико сезона, упркос изразито тешким условима (остали су без главне сцене, која је у реконструкцији), успело да изведе неколико изузетних премијера и постане једно од водећих на српској сцени.


Између осталих успеха, јадан од највећих је позоришна представа “Мали Геза”, по тексту мађарског аутора Јаноша Хаја, у режији београдског редитеља Стевана Бодроже. Ова представа, због одличних критика и изванредног пријема код публике у земљи, али и иностранству, биће емитована на Другом програму РТС-а у оквиру серијала “ТВ Театар” вечерас, у недељу у 21 сат.
У сведеном, минималистичком простору, редитељ представља друштвени хаос једне заједнице, преломљен кроз сасвим посебну судбину. Драма говори о људима са дна људске егзистенције. Мали Геза је аутистични младић, који, свим силама, покушава да живи као сав остали свет. Малог Гезу, са огромним успехом, игра првак Народног позоришта у Пироту, Александар Радуловић. За ову улогу је и награђен.
На позоришним сусретима “Јоаким Вујић” у Лазаревцу, “Мали Геза” је проглашен за најбољу представу.
У представи, осим Александра Радуловића, играју глумци овог истакнутог театра: Александра Стојановић, Зоран Живковић, Милан Наков, Слободан Алексић, Данијела Ивановић, Наталија Гелебан, Тијана Петровић…

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Унапређење пословне климе у Србији

Joomla templates by Joomlashine