Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је у Крупцу одржана традиционална Јагњијада на којој су се најбољи мајстори за припрему старипланинске јагњетине надметали у припреми овог специјалитета. Гост овогодишње Јагњијаде био је популарни глумац Лане Гутовић а манифестацију је отворио градоначелник Владан Васић. Манифестацију организују Удружење Клок, МЗ Крупац, уз подршку Града Пирота и Туристичке организације Пирот. Ове године Јагњијада је одржана у центру села. Градоначелник Васић казао је да је ова манифестација ове године добро организована, а радује и добра посећеност.


– Град подржава овакве догадјаје јер се на тај начин ангажује локално становништво а и у селима имамо бројна дешавања што такодје радује-казао је Васић, и додао да је у Крупцу урадјено доста тога. Већина сокака је асфалтирано, уведена канализација, а ове године завршава се и пројекат уредјења главне улице, који ће првом фазом делом бити реализован, већ ове године.

– Уз све инфраструктурне радове, помоћ пољопривредницима из градског буџета је немерљива, па све то заједно показује труд и залагање да млади остану на селу, са свим условима као у граду, поручио је градоначелник Васић.


Гутовић је на отварању подсетио да је већ био у Пироту промотер Сајма пеглане и додао да се нада да ће ова манифестација у Крупцу трајати макар сто година.


Директор ТОП, Братислав Златков, подсетио је да организација коју он води активно подржава сваку организацију која за циљ има промоцију Пирота и његових лепота, а прави показатељ тог рада је све већи број туриста који посећују наш град и околину.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine