Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Јуче је у организацији Спортског савеза Србије у сарадњи са Министарством омладине и спорта и Канцеларијом за Европске интеграције у свечаној сали општине Стари град у Београду одржан први семинар о ИПА програмима прекограничне сарадње Републике Србије са Црном Гором, Босном и Херцеговином, Хрватском и Мађарском.


Семинару су присуствовали представници 58 општина – западни окрузи Србије.
Поздравну реч одржао је Александар Шоштар испред Спортског савеза Србије, а скупу су се обратили представници Министарства омладине и спорта руководилац групе за међународну сарадњу Александра Кнежевић Митровић , помоћник министра Загорка Петровић Златановић Гигић и представници Канцеларије за Европске интеграције Санда Шимић помоћница директорке и координаторка Ивана Давидовић.
Општина Пирот је на овом скупу представљена као пример града који служи као пример добре праксе осталима због чињенице да је бројна спортска инфраструктура изграђена у Пироту управо захваљујући успешно реализованим пројектима из ИПА прекограничног програма Бугарска Србија. Успешно реализоване пројекте представила је Марија Ђошић шеф пиротске канцеларије за локални економски развој, а скупу су присуствовали и представници Спортског центра Пирот као носиоца реализације пројеката у области спорта.

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine