Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У свечаној сали Градске управе Пирот данас је организована додела студентских стипендија. На Конкурсу Града Пирота за стипендирање студената ове године одабрано је 12 нових студената који ће добијати градску стипендију. Милица Голубовић, помоћник градоначелника за ванпривреду, рекла је овом приликом да сваке године од Националне службе за запошљавање, Филијале у Пироту, траже списак дефицитарних занимања на основу којег расписују конкурс за нове стипендисте.

Ове године је било пет занимања: дипломирани инжењер технологије, професор математике, доктор ветерине, дипломирани инжењер електротехнике и дипломирани фармацеут.
Поред издвајања за стипендије Град Пирот издваја милион ипо динара за једнократну студентску помоћ.

Градоначелник Владан Васић је пожелео новим корисницима стипендије успшено школовање и запослење у нашем граду. Васић је додао да се показало добром праксом увођење једнократне помоћи студентима и стипендије и да су од 2012. године до данас поделили око 140 стипендија.

Износ стипендије је 9.000 динара. Студенти ће стипендију примати десет месеци.

Када је у питању једнократна новчана помоћ за студенте од увођења ове мере Град Пирот је поделио 778 помоћи у укупном износу од седам милиона динара, рекао је градоначелник Владан Васић.

Извор: Плусонлине

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Унапређење пословне климе у Србији

Joomla templates by Joomlashine