Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота мр Владан Васић и Александар Ћирић, шеф кабинета градоначелника, учествују у раду друге по реду Међународне конференције Мишелинових градова (ИНМЦ), која се одржава у шпанском граду Виториа Гастез (Виториа Гастеиз) од 27-29 марта. Друга конференција ИНМЦ мреже ће се фокусирати на одрживи урбани развој кроз састанке, пленарне и групне сесије у циљу развијања конкретних пројеката и размене искустава. Да би се постигао овај циљ, Конференција ће укључити више тематских лабораторија са неколико тема.


На конференцији ће између осталог бити приказан и видео материјал о Пироту, као и презентација потенцијала Града Пирота и Слободне зоне (Слободна зона Пирот – Индустријски паркови – Логистичке услуге).
Идеју о Међународној мрежи Мицхелинових градова покренуо је 2014. Оливиер Бианцхи, градоначелник Цлермонт-Ферранда(на фоторафији). Циљ ове мреже је развијање јавно-приватног партнерства између педесетак градова широм света којима је заједничко то што су домаћини Мицхелиновом производном или истраживачком центру, као и њиховим партнерским градовима.


Овај пројекат је снажан покретач иновација у јавној политици. Он се бави питањима интернационализације и привлачности територија. Он представља почетак нове врсте сарадње између градова. Прва конференција је, да потсетимо, била одржана 2017. године у Клермонферану, и како је тада договорено, конференције ове мреже градова одржаваће се сваке друге године у неком од градова који су чланови мреже.

Извор: Пиротске вести

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Унапређење пословне климе у Србији

Joomla templates by Joomlashine