Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Школарци из ОШ “Вук Караџић”, школе која ове године слави велики јубилеј - 200 година постојања и рада,  добили су данас на употребу једно од најлепших школских дворишта у овом делу Србије са два одлично уређена игралишта за фудбал и кошарку. Игралиште за кошарку је и ограђено и има и трибине па се већ првог дана од како су радови на уређењу игралишта завршени овде сјатио огроман број школараца.

 

По речима директора школе Тугомира Цветковића, ова школа дуго година, иако са огромним бројем ђака, имала је једно од најнеуређенијих дворишта у овом крају.

- Ето коначно дочекасмо, захваљујући људима који су разумели наш проблеме и прошле и ове године решили да прекрате наше муке и да добијемо ово што смо сада добили. Можда је тако и требало, јер ми ове године пунимо 200 година живота и рада. То је бројка која је јако значајна за све нас и тим поводом можда нам и ово буде на поклон - казао је Цветковић и казао да је највећи “кривац” за ново двориште председник општине Владан Васић.


- Можда смо требали ово и раније да отворимо али временски услови нису дозвољавали па смо чекали прве лепе дане да честитамо један велики јубилеј школи Вук Караџић. Ако сада погледамо двориште школе, она не личи на себе јер имамо потпуно ново двориште, са новим објектом у коме ће стасавати будући шампиони у стрељаштву. Реновирани су и тоалети, фасада, кров, учионице, све је ново и нико не би рекао да је ово школа која је стара 200 година. Остаје нам само да се реши и објекат старе школе “Вук Караџић” и сигуран сам да ће у једном тренутку тај објекат, који ја и од историјске важности, доћи на ред да се реши и да му се одреди правилна намена - казао је Васић.

У уређење дворишта општина је преко Дирекције за изградњу града уложила око 11 милиона динара.

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine