Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Једана од активних мера запошљавања јесу и обуке незапослених за потребе тржишта рада. Тренутно је на евиденцији службе у Пироту око  6.000 незапослених, што је знатно мање него ранијих година. Од тог броја један део нису активни тражиоци посла или су у сивој зони, дак известан број њих нема никакве квалификације. С' друге стране имамо исказане потребе за радницима одредјених профила којих нема на тржишту рада. Због тога у сарадњи са Националном службом за запошљавање, Уговорном окружном комором, ЗИП Центром, али и организацијом ХЕЛП и другим институцијама организујемо разне врсте обука, каже Владан Васић, градоначелник Пирота.


Једна од обука управо почиње. Реч је о обуци шивача која ће се организовати у погону Компаније “Е Мирољо” у Пироту.
Крајем године потписани су и уговори о похађању стручних обука за преквалификацију за занимања и послове за којима постоји повећана тражња на тржишту рада у Пироту, а који се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање Филијале Пирот. Обуке организује Хелп, а профили и незапослена лица су идентификовани од стране НСЗ Филијала Пирот и ЗИП Центра Пирот.
107 потписника уговора похађаће  стручне обуке за следећа занимања: 10 армирача, 20 руковаоца грађевинским машинама, 26 шивача, 8 тесара, 20 виљушкариста, 10 миг-маг заваривача као и 15 програмера. У ЗИП Центру је у току обука за потребе ИТ сектора.

Извор: Плусонлине

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Унапређење пословне климе у Србији

Joomla templates by Joomlashine