Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Изградњом трасе аутопута на Коридору 10 Ниш – Димитровград угашена је постојећа петља код места Сопот која је била важна веза за ефикасније одвијање саобраћаја према Књажевцу, Старој планини и саобраћај локалног становништва. На овај проблем указали су сами мештани, седамнаест села из околине Пирота, мирним протестом. Директор Коридора Србије, Зоран Бабић, који је лично присуствовао протесту, уважио је примедбе и још тада обећао да ће “грешка” бити исправљена. Сада је извесно да ће се нова петља градити.

Тим поводом у Пироту је одржана јавна презентација Плана управљања животном средином и социјалним питањима за Пројекат изградње Сопотске петље на аутопуту Е 80 на деоници од Станичења до Пирота. План су представили директорка пројектовања у Предузећу “Коридори Србије”,Дијана Којић, представник пројектанта, Никола Никитовић и Игор Радовић,  одговоран за заштиту животне средине и утицај Пројекта на социјално окружење. Према речима Игора Радовића Пројекат финансира Немачка банка за обнову и развој и према правилима Банке неопходно је урадити План управљања животном средином и утицај на социјално окружење и представити га јавности.

Према ономе што се чуло на презентацији следи устаљена административна процедура, расписивање тендера и избор извођача радова. С обзиром на величину објекта време потребно за његов завршетак је око осам до девет месеци од уводјења извођача радова у посао.

Извор: ПлусОнлине

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine