Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Током прошле године на подручју града и околине уредјивани су канали на више локација. После бујичних вода, које су нас погодиле, почетком марта, управо су радјени потези где су настали проблеми са изливањем воде из канала, рекао је у изјави за Портал Плусонлине, Сретен Савов, члана Градског већа.

Проблеми су настали у Пољској Ржани, на Костурској реци, на читавом сливу реке Бистрице, зато је тамо током године и највише радјено. Сада можемо да кажемо, да су ова али и остала подручја знатно безбеднија него што је то био случај ранијих година. И у овој години наставићемо радове на уредјењу канала и изради пројектне документације за даље радове на терену. Обимни радови предстоје  у Пољској Ржани и насељу Кавак, такодје у плану је регулација потока Извор, и наставак радова на каналу Рогоз – каже Савов.

Велики проблем и даље представљају несавесни градјани који бацајући свакојако смеће у канале смањују њихову пропусну моћ и тиме, када наидју бујићне воде, у великој мери доприносе да се вода излије, чиме се ствара велика материјална штета. Њих је, према речима Савова, мање, али их има.

Извор: Плусонлине

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine