Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Спортски савез Србије и у 2019. години наставља са праксом обиласка територијалних савеза. Председник и генерални секретар желе лично да се увере са стањем на терену и буду у току са дешавањима у градовима и општинама Србије. Прва станица била је Пирот. Председник Давор Штефанек, генерални секретар Горан Маринковић и саветник Синиша Радановић одржали су састанак са градоначеником Пирота Владаном Васићем.

Град Пирот ће у 2019. години израдити неопходну пројектну документацију за отворени базен, који ће бити изграђен одмах поред већ постојећег затвореног базена и чиниће јединствени комплекс.


Најављено је да ће пажња бити усмерена и на школски спорт – школа „Младост“ добиће фискултурну салу, а две основне школе су већ реконструисане, док је реконтрукција Гимназије у плану за ову годину.
Грађани Пирота ће, након реализације пројекта, моћи да возе бицикл новим стазама, што у сврхе рекреације, а самим тим и помоћи очување животне средине. Након разговора обе стране су закључиле да је веома битно одржавати добру комуникацију локалне самоуправе са спортским институцијама, па ће и спорт на локалу добити неопходну пажњу.
Град Пирот годинама уназад издваја велика финансијска средства за функционисање кубова, али и за изградњу и обнову спортске инфраструктуре.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine