Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Победник овогодишњег Сајма пиротске пеглане кобасице је Александар Џунић, који са својом екипом од самог почетка учествује на овој манифестацији, увек је по квалитету био у врху, али ове године је успео да освоји најсјајније одличне на престижној гастрономској манифестацији. Награду за најискуснијег произвођача пиротске пеглане кобасице добио је Влајко Костић из екипе Пахуљица. Најмлађи учесник овогодишњег Сајма је Жарко Петровић из екипе “Нашти малијат”, које је пре две године направио и најбољу пиротску пеглану кобасицу.

Џунић са својом екипом и освојеним пехаром

Награду за најуређенији штанд освојила је екипа Марка Марковића “Код комшије”.

Витомир Јовановић освојио другу награду

Жири је посебно тежак посао имао када је реч о проглашењу најбољих произвођача пиротске пеглане кобасице. Драган Ђорђевић, члан жирија казао је да су такмичари били веома уједначени, а ове године, по његовим речима, најискуснији такмичари и најбољи такмичари од ранијих година су мало подбацили у квалитету.

Шесто место освојио је Нинослав Стојадиновић, пето место Марјан Ранчић, четврто Мирослав Ђукић, трећепласирани је произвођач Иван Гогов са 1075 поена, друго место освојио је Витомир Јовановић са 1.103 поена, а по оцени жирија, најквалитетнију пиротску пеглану кобасицу направио је Александар Џунић са 1.120 поена.

- Нисам очекивао баш прво место, увек сам био у врху и надамо сам се награди, али првом месту се нисам надао. Претпостављам да је тајминг око сушења пеглане кобасице био пресудан да се у великом броју изузетних кобасица мој производ прогласи најбољим. Сам жири је истакао у више наврата да је квалитет свих пегланих кобасица одличан и ситнице су одлучивале који ће произвођачи добити награде-казао је Џунић.

Награде најбољим произвођачим је уручио градоначелник Пирота мр Владан Васић.

Манифестацију су водили новинари ТВ Пирот Дуња Видановић и Денис Ранђеловић.

Извор: Пиротске вести

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Joomla templates by Joomlashine