Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Седми по реду Сајам пиротске пеглане кобасице оправдао је у потпуности очекивања огромног броја заљубљеника у врхунску пиротску пеглану кобасицу, али и бројне врсте сирева, вина, ракије, меда. Упркос лошем времену и чињеници да због мећаве на путу ка Пироту, из Београда нису стигли министар Ружић и промотер Бода Нинковић, посећеност овогодишњег Сајма је, по општој оцени, одлична, Сајам је посећенији од прошлогодишњег издања и вероватно најпосећенији у задњих неколико година.


Огроман број туриста из суседне Бугарске тискао се да проба овај пиротски специјалитет, али и да купи и понесе кући понеку потковицу пиротске пеглане и друге специјалитете. Организатор Сајма је Туристичка организација Пирот, покровитељ Град Пирот а спонзори Дунав осигурање и Тигар тyрес.

Градоначелник Пирота мр Владан Васић казао је да је веома задовољан посећеношћу Сајма и интересовањем за пиротску пеглану кобасицу које је из године у годину све веће.


- Надам се да ће сваки Сајам наредних година све бољи и бољи а ми ћемо се трудити да максимално промовишемо пиротску пеглану кобасицу. Настојаћемо да подижемо квалитет, да заштитимо географско порекло тако да ћемо помоћи сваку врсту организације која иде у прилог развоју бренда пиротске пеглане кобасице-казао је Васић уз речи захвалности свим гостима који су из целе Србије, али и Бугарске дошли у Пирот.

Познати глумац Марко Гверо казао је да му је велика част што је промотер овогодишњег Сајма.

- Ја сам синоћ имао прилике да пробам пиротску пеглану кобасицу, за себе сматрам а и пријатељи то добро знају, да сам заиста гурман и уживам у добром залогају, што се и види и само могу да кажем да уз пеглану кобасицу “фит је аут”. Уживајте у врхунском залогају-поручио је Гверо. За одличну атмосферу били су задужени пиротски фолклорци као и пиротска блуз атракција Рустy стрингс.

Извор: Пиротске вести

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Joomla templates by Joomlashine