Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Ових дана Град Пирот је расписао Конкурс за финансирање и суфинансирање програма у оквиру Божићне школе 2019., Конкурс за суфинансирање пројеката од јавног значаја у области заштите здравља и Конкурс за суфинансирање удружења грађана. О детаљима расписаних конкурса, као и о онима који ће бити расписани за Плус онлајн говорио је начелник Одељења за ванпривреду, Сава Костић.

Конкурс за Божићну школу 2019. отворен је до 20. јануара. Средства која су опредељена за ове намене износе 1.400.000 динара.
Према речима Саве Костића Конкурс за суфинасирање пројеката из области јавног информисања биће расписан у току дана. Ове године опредељена су средства од 25,5 милиона динара, што је више у односу на прошлу годину. Конкурс је отворен до 25. јануара.
Сваке године опредељују се средства и за суфинансирање организација цивилног друштва. Конкурс отворен током целе године, а за ове намене издвојено је 6.750.000 динара.

Костић додаје и да је расписан један посебан конкурс који се тиче области здравствене заштите. На овак конкурс могу да се пријаве невладине организације из ове области. Средства за ове намене износе 700.000 динара.
Расписује се и Конкурс за доделу стипендија студентима. Костић објашњава да им је Национална служба за запошљавање доставила списак дефицитарних занимања, на основу којег ће бити додељено десет стипендија за занимања: дипломирани инжењер технологије, професор математике, доктор ветерине, дипломирани инжењер електротехнике и дипломирани фармацеут. Конкурс је отворен до 7. фебруара.

Извор: Плусонлине

Јавни бележник