Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Другог дана Божића, у Пазарској цркви литургију је служио владика нишки Арсеније. Он је верницима казао да другог дана Божића славимо Мајку Божију. Након литургије владика Арсеније је колачарство за прославу Божића за наредну годину, предао новом колачару Драгану Красићу. Колачар овогодишње прославе Божића у централном градском храму био је Град Пирот, односно градоначелник мр Владан Васић.


- Господ је као смирени слуга дошао на овај свет да би нас избавио од греха, робовања греху, ђаволу и смрти. Господ је дошао да нам да свој мир, божански мир кога нико други не може да нам да. Она која се једина достојна нашла да буде Мајка Божија, јесте пресвета Дјева Марија, из града Назарета, која се једина у роду људскоме нашла достојна и од Бога била изабрана да управо она буде мајка сина Божија.


Другога дана Божића ми заправо славимо њу – Мајку Божију која је својом слободном вољом и пристанком да буде Мајка Божија, да у име рода људскога буде наша посредница и да дарује своје тело и утробу да она буде сместиште несместивога Бога-казао је владика у свом обраћању верницима у препуној Пазарској цркви.

Извор: Пиротске вести

 

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Joomla templates by Joomlashine