Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У својој беседи великом броју верника у Пазарској цркви након божићне литургије старешина цркве отац Миљан Панић казао је да је Пирот данас био “слика и икона Малог Витлејема”. Божић је време када треба да се сетимо оних људи који немају много повода да се веселе и радују, људи који су сиромашни, болесни, да неког утешимо, ако смо се с неким посвађали да се миримо на овај дан, поручио је отац Миљан Панић.


- Наш храм овај скромни јесте икона оне пећине где се Исус родио окружен овцама и пастирима. Први који су се поклонили Исусу Христу нису били богаташи и људи од титуле и знања, него обични људи пастири који су му се поклонили јер су им се анђели јавили и објавили долазак спаситеља свих народа и целог људског рода. Зато се ми тако веселимо и радујемо овом великом празнику, а нарочито деца. И сутра очекујемо нашег владику из Ниша, владику Арсенија па вас све позивам да сутра наставимо са слављем. Божићни празници су време када треба да се сетимо оних који немају много разлога да славе, сиромашних, оних који су болесни. Да нађемо времена и за њих, да помогнемо некога, утешимо некога, ако смо се посвађали с неким да се измиримо. Ето тако ћемо на прави начин да прославимо ове празнике-казао је отац Миљан.


Колачар овогодишњег Божића био је Град Пирот, односно градоначелник мр Владан Васић који је колачарство предао Драгану Красићу.

Извор: Пиротске вести

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Joomla templates by Joomlashine