Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас у 11:20 у пиротском породилишту рођена је прва беба у 2019. години у Пироту. Породилиште је данас посетио градоначелник Пирота мр Владан Васић са ћерком Ањом и директором Водовода Зораном Николићем. Они су мајкама и бебама које су рођене крајем године и још увек су у породилишту поделили традиционалне поклоне. Ипак, подаци о броју новорођенчади нису охрабрујући јер је у Пироту приметан благи пад броја родјених беба. У 2018. години рођено је наиме 11 беба мање него 2017. године.


- Ово је традиционална посета и драго ми је што на управо овакав начин започињемо годину – даривањем малишана – новорођенчади. Било је пар порођаја непосредно пре Нове године а  ове године управо је рођена прва беба у 11:20, реч је о дечаку. Ипак, податак да је у 2018. години рођено 11 беба мање у Пироту треба да буде аларм и ја апелујем на младе људе у Пироту да се одлучују на брак и на рађање. Упркос добрим условима које постоје овде, упркос бројним подстицајима и средствима које улажемо сваке године и у заштиту породице, повећање наталитета, а то ради и држава, очигледно да имамо проблем са наталитетом. Једанаест беба мање у односу на 2017. годину није превише забрињавајући податак, може то да буде и тренутна осцилација, али без обзира на то, бројка од 402 бебе морала би да буде већа-казао је градоначелник Васић.
Др Владан Ђуров казао је да условима којима располаже Породилиште Опште болнице у Пироту могу да позавиде и много већи градови.


- Надамо се да ће овај благи негативни тренд од ове године бити изузетак и да ћемо имати више деце ове и наредних година-казао је др Ђуров. Васић и Николић су обишли Породилиште у друштву директора Опште болнице Пирот Горана Петровића.

Извор: Пиротске вести

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Унапређење пословне климе у Србији

Joomla templates by Joomlashine