Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота мр Владан Васић данас је са шефом кабинета градоначелника Александром Ћирићем, обишао радове на уређењу фасаде и унапређењу енергетске ефикасности у улици Војводе Степе, у центру града. Васић је том приликом казао да је за ову годину у Фонду за енергетску ефикасност издвојено 15 милиона динара. Зграда у улици Војводе Степе прва у граду на којој ће се урадити нова фасада и значајно повећати енергетска ефикасност. Након улице Војводе Степе, одмах иза Поште, радиће се и на појединим зградама у Улици Књаза Милоша, казао је Васић.

Он је уједно позвао станаре зграда да учествују на овом конкурсу у што већем броју како би овим значајним послом био обухваћен што је могуће већи број стамбених зграда у нашем граду. Васић је додао да ће и наредне године бити опредељено најмање 15 милиона динара за ове намене.
- Учешће Градске управе у обнови ове фасаде у улици Војводе Степе ће бити веће од милион динара, још значајније радове очекујемо у Улици Кнеза Милоша у бројевима 2 и 2А. Ту смо издвојили негде око 11.5 милиона динара. На овај начин радимо две веома битне ствари, најпре побољшавамо енергетску ефикасност зграда, продужавамо век трајања зграде, трошиће се мање енергије, а с друге стране, добићемо лепши град-казао је Васић.
Управитељ зграда које ће добити нове фасаде у Улици Војводе Степе Зоран Мијалковић казао је новинарима да ће захваљујући лепом времену, али и чињеници да је за поменуте зграде за кратко време прикупљена неопходна документација, овај значајан посао бити обављен ове године.

- Комплетна зграда ће по завршеним радовима бити много боља и квалитетнија за живот станара него што је то био случај раније-казао је Мијалковић.

Извор: Пиротске вести

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine