Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Помоћник градоначелника Бојан Ранђеловић уручио је данас у име Града Пирота донацију – возило – санитет за потребе Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља у Пироту. Вредност ове донације је око 38.000 евра. Ранђеловић је казао да Град Пирот сваке године одвоји 13 милиона динара за инвестиционо и техничко одржавање објеката и набавку опреме. Конкретно за Дом здравља прошле и ове године је одвајано десет милиона динара.


- Такође, преко пројеката ЕУ набавили смо и Фиат Дукато, потпуно опремљен медицинском опремом, а и пре месец дана Дом здравља је добио још једно санитетско возило за потребе Службе Хитне медицинске помоћи. Током ове године Хитна помоћ је добила три возила и значајно унапредила свој возни парк који је био дотрајао и постојала је ургентна потреба за набавком нових возила. Сада имају доста боље услове за рад-казао је Ранђеловић.


Директор Дома здравља др Радован Илић казао је да Дом здравља у Пироту има срећу да има посвећену локалну самоуправу, која је и оснивач Дома здравља.
- Локална самоуправа има активан однос према Дому здравља и схвата све изазове који стоје пред примарном здравственом заштитом. Ми смо као Хитна служба били у техничким проблемима протеклих година али захваљујући израженом осећајем за друштвену одговорност компанија попут Тигар тyреса, али и локалне самопураве и других донатора, само од почетка ове године добили смо три нова возила која су знатно подигла ниво и квалитет Хитне службе у техничком смислу. У кадровском смислу, Служба хитне помоћи је успела да уз помоћ локалне самоуправе ангажује још два лекара-казао је др Илић.
Начелница Службе хитне помоћи др Владана Стојановић казала је тренутно у Хитној помоћи ради 12 лекара, што је довољно за две екипе у смени.
- На основу броја позива, нама би требала и трећа екипа па ћемо, надам се, у наредном периоду успети да се изборимо и за то. Од почетка године смо добили три нова возила која ће значајно унапредити рад Хитне службе-казала је др Стојановић.

Извор: Пиротске вести

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine