Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота мр Владан Васић након потписивања уговора о реализацији пројекта реконструкције вртића “Првомајски цвет” са министарком без портфеља Славицом Дјукић Дејановић у Београду, казао је да је Град Пирот протеклих година огромну енергију, труд и новац уложио у реализацију бројних мера популационе политике. Ми смо зауставили пад наталитета, али то је далеко од онога што желимо, а то је да раст наталитета буде континуиран. Ту је веома важна подршка државе. Веома је значајно да је држава проблем наталитета препознала као један од највећих проблема са којим се сусреће наше друштво-казао је градоначелник Васић.

Васић се обратио великом број присутних у име својих колега – челника градова и општина у Србији и презентовао мере које Пирот предузима када је реч о овом проблему, али и захвалио на подршци државе, која је приликом решавања овако важних проблема који су присутни у нашем друштву, неопходна. Осим Васића, присутнима су се обратили и градоначелник Краљева Предраг Терзић и председница општине Оџаци Латинка Васиљковић.

- Без укључивања државе и снажних финансијских подстицаја за рађање чини ми се да неће бити повећања наталитета. Ми у Пироту пратимо број новорођених беба у задњих неколико година. Зауставили смо пад наталитета али наш циљ је да раст наталитета буде континуиран. Ова подршка нам значи много јер ћемо заједно са средствима из локалног буџета потпуно реконструисати један веома важан објекат – вртић Првомајски цвет, повећати број обухвата деце, елиминисати листе чекања. Трудимо се на све могуће начине да се наши најмлађи у вртићима и школама, које такође реконструишемо, осећају безбедно и имају што боље услове-казао је градоначелник Васић.
Влада Србије је издвојила десет милиона динара за реконструкцију вртића Првомајски цвет, а Град Пирот ће издвојити додатних седам милиона динара за овај изузетно важан посао.

Извор: Пиротске вести

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine