Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Директор Градске топлане Радован Николић потписао је данас са представником аустријске компаније “Штрабаг” Душаном Коцићем потписао је анекс уговора  који подразумева потпуну реконструкцију 1000 метара топловодне мреже у насељу Централа, вредности 350.000 евра.

Уз постојећи уговор од око 900.000 евра, током ове и наредне године у осавремењавање топловодне мреже биће уложено преко милион евра.

- Старе дотрајале цеви биће замењене потпуно новим, а осим тога биће одрађен и прелазак цевовода преко будућег моста на Другом рингу
као и топловод у насељу Бујица како бисмо са та три подухвата елиминисали односно угасили котларнице Суд, Бујица и Центра.а Радови треба да почну у априлу и да се заврше до почетка нове грејне сезоне. Укупна вредност свих радова је 350.000 евра, а новац је обезбеђен из програма КФW-4. Да подсетимо, ми већ имамо потписан уговор са извођећем вредан близу 900.000 евра који је потписан маја прошле године. То је и циљ јер на овај начин заокружавамо велики инвестициони циклус и добијемо потпуно нову мрежу, угасимо котларнице а све то ће омогућити прелазак на тарифни систем-казао је директор Николић.
Представник компаније “Штрабаг” Душан Коцић каже да је ова компанија у протекле две године реализована седамнаест великих уговора кроз финансирање КФW банке а уз подршку Министарства енергетике.
- Комплетна инвестиција је 14.7 милиона евра. Што се тиче пиротске топлане, анекс уговора је наставак једне успешне сарадње са Градском топланом, с обзиром да топлана има намеру да прошири и повећа квалитет постојеће мреже - каже Коцић.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine