Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градска управа је из овогодишњег буџета за предшколско, основно и средње образовање издвојила 382 милиона динара, изјавио је данас градоначелник Пирота мр Владан Васић. Васић је саопштио и да је данас објављена јавна набавка вредна милион и по евра за уређење школе “Свети Сава”, а да је до сада много тога рађено и у осталим школама, где је такође реч о милионим инвестицијама у еврима. Реч је о капиталним пројектима каквих није било деценијама уназад.
- Само за награде ученицима који су ишли на републичка такмичења издвојили смо 900.000 динара, уз наравно значајна средства за органиацију тих такмичења. За финансирање стипендија и једнократних помоћи 4.7 милиона динара, 35 студената је добило стипендије а преко 200  – једнократне помоћи. Доделили смо и 21 спортску стипендију-казао је Васић и истакао да је данас објављена и јавна набавка за уређење ОШ “Свети Сава”.


- Процена је 150 милиона динара без ПДВ-а, са ПДВ-ом ће бити износ од 1.5 милиона евра. То радимо заједно са Канцеларијом за јавна улагања. Радили смо на уређењу ОШ “8. септембар” где ће се још радити, затим у школи “Младост”, где ће се такође још радити. Надам се да ћемо тамо моћи да изградимо и спортску салу. Поред радова у Гимназији који се процењују на милион евра, а које очекујемо, сада имамо објављену јавну набавку и потписан уговор и за ОШ “Свети Сава” и то су заиста обимни радови и велики пројекти који се тичу побољшања услова за школовање деце на нивоу града. Имамо пројекте и за вртиће, али најновија вест тиче се управо ОШ “Свети Сава”. Имамо веома позитивна искуства са Канцеларијом и надам се да ће тако бити и на даље-казао је градоначелник Васић.

Извор: Пиротске вести

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine