Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У скупштинској сали Града Пирота данас је одржана трибина о теми “Популациона политика и наталитет”. Трибину су организовали: Градска управа Пирот, Удружење социјалних радника Пиротског округа, Удружење педагога и психолога Пиротског округа и Одборничка група СПС Пирот. Циљ трибуне је дефинисање демографских проблема и предлагање конкретних мера популационе политике које су неопходне за ревитализацију нашег друштва.


Видојко Панајотовић, заменик градоначелника Пирота, рекао је да су демографски проблеми у Србији и Пироту познати, као и да је ово важно питање за опстанак и развој друштва. Градска власт је препознала овај проблем и пуно тога урадила на побољшању демографске и социјалне слике, истакао је Панајотовић.
Шеф одсека за друштвену бригу о деци, Надица Адамовић, каже да су мере Града Пирота повољно утицале на побољшање положаја породица са децом, а увођењем нових мера тежи се утицају на повећање наталитета. Она је овом приликом представила све подстицајне мере Града Пирота по овом питању и истакла да Град на годишњем нивоу за ове намене издваја око 60 милиона динара.

Извор: Плусонлине

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine