Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На овогодишњи конкурс Градске управе у оквиру Програма Локалног плана акције за децу (ЛПА) стигао је 31 пројекат, од којих је комисија прихватила 20 предлога пројеката за чију ће реализацију бити одобрено укупно 2.5 милиона динара, казале су данас помоћница градоначелника Милица Голубовић и шеф Одсека за бригу о деци Надица Адамовић.

Помоћница Голубовић казала је новинарима пре уручења уговора да је реч о важним пројектима који за циљ имају унапређење квалитета живота најмлађих.

- ЛПА је јако битан стратешки документ донет још 2005. Заживео је у пракси што је заслуга великог броја људи, а у периоду од 2006. до 2017. године подржано је преко 200 пројеката, утрошено преко 20 милиона динара. Одвијале су се многобројне значајне активности које за циљ имају квалитетнији живот деце у нашем граду-казала је помоћница Голубовић и додала да је у реализацији поменутих пројеката било ангажовано преко 300 људи и на хиљаде малишана.

Др Негица Пејић, из Кола српских сестара казала је да ће ово хуманитарно удружење организовати традицоналну манифестацију “Материце” у оквиру које ће угрожени и тешко болесни малишани из Пирота добити поклоне и помоћ.

Драгана Станковић, из Удружења Пријатељи деце казала је да ће ово удружење, након изузетног успеха прве манифестације “Пузијада” организовати другу по реду “Пузијаду” и то 8. августа, све захваљујући подршци Градске управе.

Извор: Пиротске вести

 

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine