Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Захваљујући Локалном акционом плану запошљавања, који спроводи локална самоуправа Пирота, велики број људи обезбедио је себи, последњих година, стално или привремено запослење. Ове године у плану су четири програма, а данас је потписан уговор са Филијалом Пирот Националне службе за запошљавање о реализацији Програма самозапошљавања, уручени су уговори послодавцима који су добили субвенције за теже запошљива лица и уговори о реализацији јавних радова.


Ненад Петровић, из Канцеларије за локални економски развој, истакао је поред осталог, да су мере које спроводи локална самоуправа дале изузетне резултате. Чак педесет посто људи који су се запослили код послодаваца на основу датог програма и данс је у сталном радном односу.
Драган Јеначковић, директор Филијале Пирот Националне службе за запошљавање каже да је сарадња са локалном самоуправом изузетна. Још десет нових лица из категорије теже запошљивих ће добити посао, реализоваће се заједничким снагама Програм самозапошљавања, а јавни радови ће омогућити привремено запослење.
Градоначелник Пирота, Владан Васић, каже да је ово само један од начина да локална самоуправа директно утиче на смањење незапослености. У те сврхе Пирот издваја сваке године значајна финансијска средства и добро је што постоје позитивни резултати.
Један од начина да се помогне привреди и омогући запошљавање јесте и субвенционисање кредита привредника, каже Васић. До сада, ова мера успешно се реализује у области пољопривреде, а предузимају се и мере за едукацију запослених.
Разговарали смо и са реализаторима јавних радова. Омадинска задруга”Контакт” ангажоваће се на уредјењу јавне инфраструктуре, каже Бојан Влатковић, реализатор  Пројекта “Обновимо манастире и шумске стазе”
Љубиша Ћирић, председник Савета МЗ”Извор” каже да ће захваљујући јавним радовима за дуго бити решен проблем уредјења гробља у селу Извор.

Извор: Плусонлине

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine