Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Увек постоји оно, када човек мало боље “удје у суштину”, када спозна шта све неко ради, а тај неко је за живот овог града веома битан, онда тек разуме зашто људи долазе у Пирот да уче, да се диве, да сазнају “тајне”  развоја овог града који се медју бројним градовима у Србији пробио у сам врх. Често размишљам о томе, био би  изузетан новинарски изазов, рецимо, да једног дана урадим репортажу, “Један дан у близини градоначелника”! Очигледно после свега што сам јуче сазнао у ад хок разговору, камера би била пуна, а репортажа би одговорила на многа постављена и непостављена питања наших суградјана.

Јуче сам добио термин да у 9,30 будем у Кабинету градоначелника. Секретарица ми је одобрила 25 минута, јер у 10 часова долази бугарска делегација.

Наравно да сам настојао да будем тачан и поштујем сатницу. Прва тема је из пројектног финансирања и биће ускоро објављена. Моја друга знатижеља  управо била је то, дневни или недељни протокол. Како издржавате градоначелниче? Темпо је жесток.

Мој инсајдер рекао ми је оквирни протокол за ову седмицу. Поред теме за пројектно финансирање коју сам морао због датума да урадим, све остало било је посебан изазов.

-Понедељак – отварање просторија  Коморе, колегијум
 -Уторак – колегијум,  посета делегације  Азербејдзана и  почетак радова у комплексу Западни Кеј
– Среда – Мирољо – директор за Балкан  Италијан Римини
-Четвртак –  делегација Албанског министарства пољопривреде и бугарски  конзул
– Петак – амбасадор  Хрватске у Београду

Ако овоме додам, каже мој инсајдер, свакодневне позиве, разговоре, по неколико интерних састанака, разговор са градјанима, онда се може стећи права слика.

Разговор смо кренули костатацијом да заиста ако се улази у детаље, онда се сазна колико то посла има и шта је то што се уради, важно за Пирот.
У последње време из Владе Србије често долазе делегације у Пирот. Град живи, ради се и није случајно зашто нам град напредује и зашто Београд шаље делегације у Пирот.
Време нам је одмицало, имали смо још пиотања, оно последње тиче се нечега што није из “овог времена” али показује на који начин се  о прошлости  не само брине већ, све оно што се у прошлости градило, има своју вредност и доградјује се и данас!
Када смо завршавали последњу теме и кренули у необевазн разговор, на вратима се појавио бугарски конзул са сарадницима у пратњи Др Драган Костића директора Слободне зоне и председника УО Привредне коморе.

Протокол, за четвртак, 17. мај, за градоначелника Владана васића могао је да почне. Ако се не рачуна разговор с новинаром и још неких детаља који су се догодили или ће се касније догодити.

Даља прича о једном радном  дану или седмици  једног од успешнијих градоначелника у Србији није потребна. Јасно вам је зашто је

Пирот одавно искорачио у своје сутра!

Извор: Плусонлине

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine