Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је Пирот посетила висока дипломатска делегација Хрватске, предвођена амбасадором Хрватске Горданом Бакотом, а чинили су је још: Стјепан Глас, опуномоћени министар Владе Републике Хрватске, председник господарске Коморе Хрватске Перо Мијакић и представник послодаваца Гордан Врбанец.

Градоначелник Васић и амбасадор Бакота сагласни су да сарадња Пирота са градовима у Хрватској може бити боља, а градоначелник Васић је овом приликом добио позив да посети Хрватску, и град Чаковец са којим Регионална депонија Пирот има сарадњу.


Амбасор Хрватске Гордан Бакота изразио је задовољство оним што је видео у Пироту, и похвалио рад и резултате локалне самоуправе, и да је у многоме позитиван пример другим већим градовима.
Градоначелник Васић је пре формалног пријема заједно са амбасодаром Бакотом, прошетао центром града.


Делегација из Хрватске обишла је и Регионалну депонију Пирот, која је након потписаног уговора почетком маја текуће године измедју ЈКП “Регионална депонија Пирот” и “В-елин” из Чаковца, Република Хрватска, започела сарадњу на инсталацији опреме у пијезометрима за континуално даљинско праћење евентуалног загадјења подземних вода.


Опрема ће бити повезана на сервер Регионалне депоније, где ће се у реалном времену пратити квалитет подземне воде на сирој територији Регионалне депоније Пирот. Овај пројекат представља савремен и јединствен мониторинг подземних вода на територији санитарних депонија РС.

Извор: Плусонлине

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine